Щойно на вулиці теплішає, з'являється можливість вибиратися на природу. Це гарна нагода вирушити на пікнік. Відпочити на свіжому повітрі, поспілкуватися та поїсти смачну їжу, приготовлену на багатті. Щоб не вийшло, що ви забули взяти з собою щось необхідне для приготування страв, продумайте заздалегідь і складіть список всього, що вам знадобиться. Їжа для пікніка має бути простою у приготуванні та смачною. Ось деякі страви, які можна приготувати на мангалі.

Шашлик

Важко уявити собі пікнік без шашлику. Хоча це досить поширена страва, але вона не приїдається з різних причин. Різне м'ясо, різні маринади, різний ступінь прожарювання – все це робить шашлик неповторною та оригінальною стравою. Пропонуємо рецепт приготування свинячого шашлику у майонезному соусі. Це просто та смачно, а головне – м'ясо виходить соковитим та м'яким.

Продукти:

  1. М'якуш свинини – 2,5 кг;

  2. Цибуля ріпчаста – 2-3 шт;

  3. Майонез – 250 гр;

  4. Приправа для шашлику – 1 пакет (25-30 г);

  5. Сіль – за смаком (якщо її немає у приправі);

  6. Вино – невелика кількість;

Приготування:

  1. М'ясо нарізати порційними шматками по 55-65 гр;

  2. Цибулю почистити та нарізати кільцями;

  3. Перемішати м'ясо з цибулею;

  4. Додати майонез та приправу, посолити за смаком;

  5. Перемішувати все протягом 5 хвилин;

  6. Залишити м'ясо в маринаді на 4-6 годин (якщо буде більше, теж добре);

  7. Замариноване м'ясо нанизати на шампури. За бажанням можна перемежувати цибульними кільцями;

  8. Смажити на помірному вогні мангалу протягом 15-20 хвилин. Не забувати обертати шампура;

  9. У процесі смаження шашлик потрібно оббризкувати вином, розведеним з водою. Вино можна замінити невеликою кількістю оцту. Це зробить шашлик соковитішим;

  10. Головне – не перетримати м'ясо на вогні та не пересушити;

Шашлик готовий. Приємного апетиту!

Картопля із салом на мангалі

Проста та ситна страва, яку може зробити кожен. Його можна приготувати як гарнір до м'яса чи риби. Або залишити самостійною стравою, яка добре поєднуватиметься з овочевим салатом або овочами гриль.

Продукти:

  1. Картопля;

  2. Рослинна олія;

  3. Зелень (кріп);

  4. Часник;

  5. Сало солоне;

  6. Сіль;

Приготування:

  1. Вибрати картопля невеликого розміру, добре помити. Не чистити;
  2. Перемішати з олією;
  3. Нарізати дрібно кріп та часник;
  4. Перемішати з картоплею, посолити до смаку;
  5. Залишити маринуватися на ніч;
  6. Порізати  не тонкими (1-1,5 см) шматочками солоне сало, зняти шкуру;
  7. Якщо сало не солоне, то добре посолити;
  8. Розрізати картоплю навпіл;
  9. Нанизати на шампур;
  10.  Між кожним шматочком картоплі нанизати по шматочку сала;
  11. Смажити на мангалі, не забуваючи перевертати;
  12. Коли картопля буде готова – зняти з вогню;

Картопля готова. Приємного апетиту!

Мариновані кабачки на мангалі

Дуже смачна та проста у приготуванні страва для пікніка на природі. Кабачки – корисні та ніжні на смак овочі, які просто неможливо зіпсувати. Можна заправити їх будь-яким маринадом на свій смак та приготувати на вогні. Ось один із рецептів приготування кабачків:

Продукти:

  1. Кабачок 3-4 шт;
  2. Олія соняшникова або оливкова – 2 ст. л;
  3. Прованські трави;
  4. Вустерський соус – 3-4 ст. л;
  5. Сіль;

Приготування:

  1. Кабачки промити, порізати на кружечки або поздовжні пластини, не тонко (1-1,5 см). Головне, щоб вони не провалювалися крізь грати;
  2. Посипати прованськими травами, посолити, заправити вустерським соусом та оливковою олією;
  3. Залишити маринуватися на 30-40 хв;
  4. Викласти на решітку і смажити на слабкому вугіллі хвилин по п'ять-десять з кожного боку, до рум'яності;

Кабачки готові. Зняти з вогню та подавати до столу як самостійну страву чи закуску. Приємного апетиту!